Minä pidän kielistä todella paljon. Tavallisesti kiinnostukseni kieltä kohtaan kasvaa mikäli kieli on mahdollisimman vaikea ja harvinainen. Vaikka ne ikinä alkaisi opiskelemaan mielenkiintoista kieltä, en koskaan voi unohtaa sitä ja toivon aina salaa, että osaisin sitä täydelllisesti. Tällä hetkellä haavekielieni listalla on venäjä, ranska, espanja, kiina, ruotsi, italia ja japani. Koska kieliä ei valitettavasti opi vain haaveilemalla niistä, on minun tehtävä jotain konkreettista. Eli alan opiskelemaan niitä.

Ajattelin aloittaa urakkani venäjän, ranskan ja italian opiskelulla. Opiskelupaino on heinäkuun puoleen väliin italialla, koska lähden kesäkuun puolivälissä Roomaan kuukaudeksi ja asun italialaisen perheen luona. Vaikka perheen äiti on suomalainen, on mielestäni kohteliasta osata puhua heidän kättämäänsä kieltä. En halua ruokapöydässä vain istua tylsistyneenä, koska en ymmärrä mitään ja kaikki muut eivät halua puhua englantia koko ajan.

Haluaisin lähteä Venäjälle opiskelijavaihtoon, jolloin venäjän kielen taito on lähes pakollinen. Lisäksi olen halunnut aina matkustaa junalla halki Venäjän, jolloin venäjän taito on kyllä pakollinen ja tietysti kieli kiehtoo minua ihan vain yksinäänkin. Toivon joskus voivani lukea Dostojevskiä alkuperäiskielellä.

Ranska on melko uusi tulokas haavekielilistallani. Haluaisin mahdollisesti päästä sinnekin joskus opiskelemaan, joten ranskan taito olisi hyödyllinen. Ranska kuulostaa mukavalta, joten sitä olisi hauska puhua itsekin. Ranskan takana ei kuitenkaan ole mitään suurenpia tavotteita.

Tässä tätä perusasiaa nyt oli. Palailen asiaan, kun saan jotain tehtyä.